назад

Захист прав дискримінованих груп

23 січня у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області для адвокатів системи БПД області пройшла інформаційна сесія «Права дискримінованих груп в Україні», яку провели представники Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні (NDI) та БО «Інша».

Захід проходив в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма сприяння рівності та протидії дискримінації в Україні», який реалізується Національним демократичним інститутом міжнародних відносин та керуючись Законом України ««Про засади запобігання та протидію дискримінації в Україні».

Усвідомлюючи важливість і необхідність для суспільства вищезазначених тем, організатори заходу проводять постійну роботу, націлену на протидію насильства та дискримінації, тому питання толерантності та захисту прав людей в Україні були взяті за основу.

Учасники інформаційної сесії мали можливість виконати практичні завдання щодо протидії дискримінації та стигмі до представників різних дискримінованих груп, зокрема ЛГБТ-спільноти, обговорити основні міфи стосовно представників цих груп та дізнатися про використання коректної термінології.

По завершенні заходу всі учасники отримали сертифікати про проходження інформаційної сесії.