назад

Захист прав споживачів від А до Я

Фахівці Апостолівського бюро правової допомоги   захистили  права клієнтки як споживача. Виявивши у гарантійний термін істотні недоліки товару, вона звернулася до продавця з заявою-претензією про розірвання договору та повернення їй сплаченої грошової суми. Продавець задовольнив її заяву та повернув немалі кошти за неякісний товар.

Правники підсумовують –  варто вчитись захищати свої права! А також інформують про особливості застосування Закону України «Про захист прав споживачів».

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про захист прав споживачів» у разі виявлення протягом гарантійного строку істотних недоліків товару, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця) або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:

  •  розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
  •  вимагати заміну товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника) товарів.

Істотний недолік – недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника, після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак:

він взагалі не може бути усунутий;
його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів;
він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором.

Пропонуємо примірний зразок заяви про розірвання договору

ЗАЯВА-ПРЕТЕНЗІЯ

Директору магазину
Іванову Івану Івановичу
вул. Центральна, буд.1,
м. Апостолове,
Дніпропетровська обл., 53800

Іванова Марія Іванівна
вул. Центральна, буд.1,
м. Апостолове, Дніпропетровська обл.53800,
тел.06811111111

Заява

Мною 01 січня я 2019 року придбано у Вашому магазині товар, який коштував 9000 грн. 00 коп., що підтверджується копією чека від 01 січня 2019 року (додається).
У період гарантійного строку 10 жовтня 2019 року, у зв’язку з тим, що товар має істотні недоліки, на підставі ст.8 Закону України «Про захист прав споживачів», товарних чеків та гарантійного талону (копії додаються), я вимагаю від Вас розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми або заміну товару на такий же товар або на аналогічний з числа наявного у Вас товару.
Також, прошу надати письмову відповідь на мою заяву в терміни, визначені Законом України «Про звернення громадян» на мою адресу: вул. Центральна, буд.1, м. Апостолове, Дніпропетровська обл., 53800.
Додатки:
1. Копії товарних чеків.
2. Копія гарантійного талону.
3. Копії фотографій з недоліками.
Іванова М.І._____________
«_____» _______________ 2019 року.

Як направити претензію?

1.Надати продавцю з проставленням відмітки про отримання на вашому примірнику.
2.Направити поштою рекомендованим листом (з повідомленням про вручення).