назад

Законність та правомірність затримання осіб на Прикарпатті

З метою забезпечення прав затриманих осіб 30 червня зустрілося керівництво Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області та старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Олег Яворський.

 

На зустрічі обговорили покращення механізмів між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області та поліцейським омбудсменом. Особливу увагу приділили дотриманню та виконанню вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року №1363 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою» працівниками національної поліції.

З метою забезпечення прав затриманих осіб директор Регіонального центру з надання БВПД в області Михайло Євчук домовився про подальшу співпрацю, зокрема спільну організацію заходів, навчання осіб, які наділені безпосередніми повноваженнями щодо здійснення затримань осіб.

 

Старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Олег Яворський ознайомив присутніх із відкриттям на Івано-Франківщині першого в області поліцейського фронт-офісу у Коломийському районному відділі поліції, який орієнтований на оперативне та результативне надання поліцейських послуг у комфортних для громадян умовах. У такому фронт-офісі громадяни зможуть отримати консультації, написати звернення, дізнатися про результати розгляду своїх заяв та повідомлень, залишити відгук про роботу поліції. Такий проект націлений на співпрацю з громадянами, щоб вони почувалися більш зручно, а їхні питання вирішувалися максимально швидко. Робота фронт-офісу орієнтована на надання якісних поліцейських послуг, вирішення питань, отримання консультацій громадянами та безоплатної правової допомоги.