назад
22.09.15

Закриття кримінального провадження у справі про скоєння крадіжки у зв’язку недоведеністю причетності до вчинення злочину – справа адвоката на Вінничині

микола тарановУ відношенні клієнта адвоката Миколи Таранова, який здійснював правовий захист на підставі доручення Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області, закрито кримінальне провадження про вчинення злочину середньої тяжкості – у зв’язку із недоведеністю причетності.

Адвокат Микола Таранов за дорученням № 002-0002220 від 30 грудня 2014 року здійснював захист прав та інтересів клієнта у кримінальному провадженні № 12014020100001645, в якому його підзахисний обвинувачувався у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України – (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) – тяжкий злочин.

У результаті професійних дій адвоката Таранова, його правильно обраній тактиці ведення справи, ефективному використанню наданих законом повноважень досягнуто зміни запобіжного заходу з тримання під варти на особисте зобов’язання. Необхідність зміни запобіжного заходу була обґрунтована захистом відповідно до вимог вимоги  Конвенції про захист прав людини та практику ЄСПЛ, згідно з якими обмеження права особи на свободу і особисту недоторканість можливе лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою.

У подальшому під час розгляду в суді справи по суті захист спростував докази, якими сторона обвинувачення намагалась довести вину підзахисного. При цьому, довів суду наявність істотних фактів порушень вимог кримінального процесуального закону співробітниками правоохоронних органів та неналежний контроль з боку прокуратури, що призвело до порушення законних прав та свобод підзахисного.

18.03.2015 року Вінницьким районним судом Вінницької області кримінальне провадження відносно клієнта адвоката Таранова було закрито за недоведеністю причетності до вчинення злочину, запобіжний захід скасовано.

 

ДжерелоІнформаційний дайджест системи БПД №8


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter