назад

Залучення адвокатів міста Рівного до безоплатної вторинної правової допомоги

3

У Рівненському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги 16 вересня 2015 року відбулась робоча зустріч із адвокатами міста Рівного, Рівненського району, з метою залучення їх до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, за участю директора місцевого центру Алли Негрей, начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ольги Мельник, адвокатів системи БВПД Катерини Луцик та Сергія Тороша. На захід запрошена журналістка Рівненського обласного державного радіо «Край» Катерина Романік.

Відповідно до програми робочої зустрічі, Аллою Негрей проведено презентацію «Переваг системи безоплатної правової допомоги», поінформовано про порядок і умови проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, акцентовано увагу на перевагах співпраці з центром. Ольгою Мельник надані роз’яснення щодо подання звітності, розрахунків та порядку оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів.

Під час заходу адвокат Катерина Луцик поділилась своїм позитивним досвідом роботи у системі БВПД, розповіла про успішний захист у цивільній справі клієнта Рівненського МЦ з НБВПД. Зазначила, що центри не втручається у правову діяльність адвокатів, крім того умови та режим роботи є гнучкими для кожного адвоката, він може визначати обсяги свого навантаження.

За результатами зустрічі присутні адвокати виявили намір взяти участь у восьмому конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД.

На звершення заходу претендентам передані презентаційні матеріали щодо проведення конкурсу та переваг роботи в системі БВПД, методичні рекомендації для адвокатів щодо здійснення захисту, гарантованого державою.

Із журналісткою РОДР «Край» Катериною Романік досягнуто домовленостей стосовно висвітлення робочої зустрічі у програмі «Правове поле», яка транслюється по Рівненській області. Також узгоджено питання про подальші виступи представників системи БВПД у ефірному просторі Рівненщини як з метою інформування громадян щодо їх права на безоплатну правову допомогу, так і застосування в загальному норм законодавства стосовно обізнаності громадян та розуміння своїх прав, їх використання задля вирішення особистих питань у правовий спосіб.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/zalad{/gallery}