назад

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області виступив на засіданні координаційного комітету допомоги учасникам АТО

1В Івано-Франківську під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка відбулось засідання обласного координаційного комітету допомоги учасникам АТО, в роботі якого взяв участь і виступив заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області (далі – РЦ), депутат обласної ради Володимир Ковальчук.

Учасники зібрання разом з представниками влади, місцевого самоврядування, громадських правозахисних, волонтерських організацій та благодійних фондів за участю керівництва Івано-Франківського громадського об′єднання учасників АТО обговорили проблемні питання щодо реабілітації демобілізованих військових, які брали участь в військових діях, питань виділення земельних ділянок, вирішення інших соціально-побутових проблем.

На засіданні комітету було повідомлено, що протягом військових дій на Сході України загинуло 57 мешканців Прикарпаття і нараховується 327 поранених бійців. Власне родини загиблих і поранених потребують всебічної підтримки як від влади, так і громадянського суспільства.

В свою чергу, заступник директора Регіонального центру В.Ковальчук розповів про діяльність місцевих центрів, особливо з питань щодо надання з 1 липня вторинної правової допомоги учасникам АТО та членам їх сімей; про співпрацю з громадськими правозахисними організаціями регіону та ЗМІ з питань надання правової допомоги соціально незахищеними категоріям громадян. Також, ним було проінформовано про діяльність адвокатів системи БПД, які на умовах Pro Bono надають і надаватимуть первинні правові консультації та представлення інтересів громадян, які звернулися в центри БВПД за допомогою.

2

В.Ковальчук поінформував учасників засідання про те, що станом на 08.07 2015 року до місцевим центрів з надання БВПД з письмовими зверненнями звернулися 32 громадяни щодо надання правової допомоги та про можливість громадянам України звертатись на телефон єдиної гарячої лінії безоплатної правової допомоги в Україні (0 800 213 103).