назад
21.10.14

Затверджено нову звітну форму для адвокатів системи БВПД – акт надання безоплатної вторинної правової допомоги та додатки до нього

minjust tableПунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» передбачено, що Мін’юст затверджує форму акта надання безоплатної вторинної правової допомоги з відповідними додатками.

Форму вказаного акта з додатками до нього – формами розрахунку розміру винагороди адвоката за надання БВПД та відшкодування витрат, пов’язаних з її наданням, – затверджено наказом Мін’юсту від 16.10.2014 № 1702/5 (зареєстрований Мін’юстом 16.10.2014 за № 1281/26058).

 

Заповнення адвокатами таких форм має забезпечити отримання центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги відомостей, що підтверджують факти надання правової допомоги у кожному передбаченому постановою випадку та витрат, пов’язаних з наданням такої допомоги, а також відповідність розрахунку розміру винагороди адвоката та витрат, пов’язаних з наданням такої допомоги, вимогам постанови.

Наказ набирає чинності 24.10.2014, одночасно з набранням чинності постановою від 17.09.2014 № 465.

Очікується, що адвокати матимуть можливість заповнення вказаних акта та форм розрахунку до нього, а також їх друку, в електронному вигляді онлайн.

Важливо знати, що оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів за дорученнями, виданими центром до набрання чинності постановою № 465 здійснюватиметься:

  • якщо акти наданих послуг подані до 24 жовтня 2014 року – відповідно до постанови № 305;
  • якщо акти надання безоплатної вторинної правової допомоги подані починаючи з 24 жовтня 2014 року – відповідно до постанови № 465.

У всіх випадках оплата послуг здійснюватиметься з урахуванням  розміру мінімальної заробітної плати, визначеного законом на час видачі адвокатові доручення.

Впровадження нових механізмів оплати послуг адвокатів та форм звітності буде однією з тем робочої зустрічі керівників відділів якості регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка відбудеться з 22 по 25 жовтня у м. Чигирин (Черкаська область).

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+