назад
12.04.14

Завершився ІІ етап конкурсу з відбору адвокатів

Konkurs12 квітня 2014 року з 10.00 до 12.00 одночасно в регіонах України проходив другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які надають безоплатну правову допомиогу, – анонімне письмове тестування претендентів, які до 28 березня 2014 року подали заяви та необхідні документи на участь у п′ятому конкурсі з відбору адвокатів.

Тестове завдання  п′ятого конкурсу містить комплекс питань на знання законів України «Про безоплатну правову допомогу», «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (наказ Міністерства юстиції від 24.03.2014 № 562/5 «Про внесення змін до Переліку питань для тестування претендентів під час другого етапу конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги»), Кримінального процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України‏.

Третій етап конкурсу – індивідуальні співбесіди з претендентами – відбуватиметься у регіонах з 14 по 21 квітня 2014 року.

Нагадаємо, що на участь у п′ятому конкурсі з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги було подано більше 350 заяв від адвокатів.