назад
11.01.17

Здобутки Олександрійського місцевого центру з надання БВПД у 2016 році

010105 січня 2016 року, представники Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли у телепередачі «Акценти дня» про результати роботи центру у 2016 році.
Під час інтерв’ю Анатолій Руденко, директор Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  звернув увагу телеглядачів на тому, що з 1 вересня 2016 року новим етапом забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги стало відкриття бюро правової допомоги.
«Основними показниками роботи центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги є кількість громадян, які отримали правову допомогу. Так, з 1 вересня 2016 року до бюро правової допомоги звернулося 1579 громадян, із них: до Знам’янського бюро – 544,  Олександрівського – 393, Онуфріївського –389, Петрівського – 471, Світловодського – 569.  Подано – 2086 звернень про надання безоплатної правової допомоги. Всього за 2016 рік до Олександрійського центру з надання БВПД подали звернення – 4795 осіб; 4356 клієнтів центру отримали консультації  та роз’яснення з правових питань; 394 особи отримали безоплатну вторинну правову допомогу у вигляді послуг адвоката за кошти держави для представництва інтересів в судах та інших державних органах, а також для складення документів процесуального характеру»зазначив очільник центру.
Валерій Боровський, начальник відділу інформації та консультацій розповів про те, що найбільше звернень громадян надходить з питань сімейного права (розірвання шлюбу, оформлення спадщини, стягнення аліментів), земельних відносин (укладення та розірвання договорів оренди землі, приватизація земельних ділянок, присвоєння кадастрових номерів), кредитно-банківських відносин (повернення депозитів збанкрутілих банків, стягнення негарантованих вкладів, стягнення заборгованості за кредитами, вчинення шахрайських дій з банківськими картками). Нерідко до Олександрійського місцевого центру звертаються учасники АТО, яким надається допомога з різних правових питань.
Нагадуємо, постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року № 99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» прийнято рішення щодо ліквідації територіальних органів Міністерства юстиції на рівні міст і районів та підтримано пропозицію Міністерства юстиції України щодо утворення бюро правової допомоги в структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
На Кіровоградщині 18 бюро правової допомоги розпочали свою роботу із 1 вересня 2016 року і діють як структурні підрозділи місцевих центрів з надання БВПД.
Основними завданнями місцевих центрів з надання БВПД є:
  • підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення (правопросвітництво);
  • забезпечення надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги;
  • забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.
Переглянути відеозапис випуску:
До Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою:
м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18.
Тел.: (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Адреси бюро правової допомоги:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.