назад
19.08.15

Знати, щоб діяти

150819 31До фахівців Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 19 серпня 2015 року завітали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Наталія Поставська та головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Анастасія Кравченко. Метою візиту сталопитання вивчення діяльності  новоствореної установи, надання практичної та методичної допомоги.

Фахівці регіонального центру детально ознайомилися з робою кожного відділу місцевого центру. На завершення візиту Оленою Демченко, директором регіонального центру, проведено загальну нараду, на якій зазначено про важливість такого напрямку роботи, як співпрацю з громадськими організаціями, органами державної влади з питань надання правової допомоги. Адже людина не повинна розбиратися у тонкощах законодавчого регулювання та компетенції державних установ, вона очікує від держави допомоги у вирішенні своїх проблем. Тому, якщо питання, з яким звернулася особа, не належить до повноважень місцевого центру, але може бути вирішене органом місцевого самоврядування, або ж певна громадська організація має додаткові ресурси для надання правової допомоги такій особі, ці можливості мають бути використані.

Як зазначила Олена Демченко, директор регіонального центру: «У роботі місцевого центру є певні позитивні напрацювання, які необхідно розвивати й надалі. Наразі надзвичайно важливим залишається вирішення питання навчання начальників відділів.  Це допоможе уникнути окремих помилок і в ході навчань, тренінгів буде можливість створити певний алгоритм дій у різних ситуаціях».

 

Директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир подякувала гостям за надану допомогу. Півторамісячний досвід роботи, на її думку, дає всі підстави дивитися в майбутнє Центру з оптимізмом.