назад

Зустріч із родинами загиблих закарпатців-учасників АТО відбулася в Закарпатській ОДА

zas 2    У четвер, 8 лютого, у відповідь на лист-звернення родин загиблих закарпатців – учасників АТО до керівництва Закарпатської ОДА, відбулася зустріч за круглим столом заступника голови обласної адміністрації Олександром Петіком, представників Департаментів соціального захисту населення Закарпатської ОДА та охорони здоров’я, управління Держгеокадастру, ГТУЮ у Закарпатській області, Регіонального та Ужгородського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, громадських організацій та ін. із вдовами героїв.

    Представники громадської організацієї «Відродження України Закарпаття» просили надати роз’яснення з питань виплати матеріальної допомоги членам родин загиблих учасників АТО, забезпечення їх житлом, надання пільг та допомоги на встановлення пам’ятників загиблим учасникам бойових дій, забезпечення дровами закарпатців цієї пільгової категорії в гірських районах взимку, отримання земельних ділянок, а також з питань освіти, оздоровлення, психологічної та юридичної підтримки.

zas 5
    Керівники структурних підрозділів обласної адміністрації: надали присутнім роз’яснення щодо їхнього запиту та домовились про надання детальної інформації про надані пільги родинам.
    Учасники зустрічі обговорили й роботу Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, котрий координує волонтерські рухи та напрями роботи, пов’язані з наданням допомоги бійцям АТО.

zas 3
   У рамках заходу перший заступник начальника ГТУЮ Іван Алмаші поінформував присутніх вдів загиблих про правопросвітницький проект «Я маю право!» та зазначив, що родичі героїв мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Фахівці Регіонального центру з надання БВПД та Ужгородського місцевого центру висловили готовність долучатися до інформування родичів загиблих про їхні права та запросили звертатися до працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги, де їм дадуть якісні юридичні консультації, роз’яснення, а за необхідності – й представництво інтересів у судах, перед органами державної влади тощо за рахунок держави.

180208 news 13 05