назад

Зустріч із ветеранами Афганістану

150824 01

20 серпня 2015 року директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Катерина Мірошниченко, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд та провідний фахівець(юрист) Світлана Тихоненкова завітали до Шосткинської міської організації «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів)», де пройшла зустріч із ветеранами Афганістану. На обліку організації знаходиться 140 осіб.

Проведення цієї зустрічі зумовлене необхідністю надання правової допомоги ветеранам Афганської війни та членам їх сімей щодо захисту їх прав, які гарантовані Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Під час зустрічі директор місцевого центру Микола Гудіма та інтегратор Ольга Правосуд розповіли ветеранам Афганістану про безоплатну правову допомогу та механізм її надання Шосткинським місцевим центром, зокрема про суть його роботи, суб’єкти надання безоплатної правової допомоги, та як саме відбуватиметься надання цієї допомоги працівниками центру жителям Сумської області. Ольга Правосуд презентувала учасникам зустрічі тематичні буклетиі візитівкиз інформацією про послуги, які надаютьсямісцевимцентром.

150824 02

Наприкінці заходу відбулась жвава дискусія з афганцями. Юристи Світлана Тихоненкова та Катерина Мірошниченко надали консультації з різних питань, переважно житлових, земельних, а також не менш важливих, що стосуються перерахування пенсій.

З метою координаціїспільних дій, спрямованих на удосконалення застосування законодавства у сфері соціального захисту ветеранів Афганістану директор місцевого центру Микола Гудіма та керівник Шосткинської міської організації «Української спілки ветеранів Афганістану(воїнів – інтернаціоналістів)»  Володимир Півторак підписали Меморандум про співпрацю. Сторони домовилися поєднувати свої зусилля та можливості для виконання заходів за такими напрямами, як проведення спільних нарад, круглих столів, семінарів із проблемних питаньта інших заходів, спрямованих на забезпечення надання ветеранам Афганістану якісних безоплатних правових послуг.

150824 03