назад

Зустріч з адвокатами у Конотопі

150922 01З метою залучення нових адвокатів для участі у восьмому конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, 22 вересня 2015 року в приміщенні Конотопської філії МАУП відбулась робоча зустріч представників Регіонального та Конотопського місцевого центрів з надання БВПД з адвокатами м. Конотоп та Конотопського району.

Після вступного слова директора Конотопського місцевого центру  з надання безоплатної правової допомоги Олександра Мухи, який наголосив на актуальності питань, що будуть розглядатися.

Для усіх присутніх з питання  «Переваги системи безоплатної правової допомоги для адвокатів» надала інформацію заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Коваленко Ольга Леонідівна.

150922 02У своєму виступі Ольга Леонідівна прокоментувала три загальновідомі «міфи» про систему безоплатної правової допомоги. Вона наголосила: «Система безоплатної правової допомоги не прагне створити «державну адвокатуру», як іноді говорять. Робота адвокатів, які надають правову допомогу є оплачуваною державою, але участь адвоката у наданні безоплатної правової допомоги є виключно добровільною.»

Мотиваційною частиною виступу Ольги Коваленко було те, що адвокати системи БВПД мають гнучкий графік роботи, постійні замовлення, можливість брати участь у резонансних справах та регулярно і безкоштовно підвищувати кваліфікацію на каскадних тренінгах 2-3 рази на рік.

Адвокати активно приймали участь в обговоренні питань співпраці в системі безоплатної правової допомоги. Задавали питання стосовно умов контракту, порядку оплати виконаних доручень, подання звітності до центрів з надання БВПД.

Також адвокатам було роз’яснено про порядок та умови проведення конкурсу, строки подачі заяви та необхідних документів до відповідних органів юстиції.