назад

Зустріч з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

фото інв-3У четвер, 03 грудня 2015 року, відбулася зустріч, організована Волинською обласною організацією інвалідів, з представниками виконавчої влади міста Рожище та Рожищенського району, інвалідами та за участю Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, приурочена до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Зустріч відбулася у приємній, дружній, теплій атмосфері за чашкою гарячого чаю з печивом та цукерками, де кожен охочий брав слово та висловлював свої побажання.
    Представники Рожищенської райдержадміністрації та районної ради Інна Гайворонська та Андрій Музика підкреслили, що їхнім основним завданням, як представників влади, є ліквідація всіх бар’єрів, що заважають повній та ефективній участі людей з інвалідністю в житті суспільства на рівні з іншими, і створити для них справедливі та сприятливі умови життєдіяльності. Пані Інна зауважила, що на сьогодні в школах та дитячих садочках м.Рожища започатковується практика навчання діток з інвалідністю разом з усіма здоровими дітками, для того щоб ніхто не відчував себе обмеженим та обділеним у чомусь.
“Ні одна людина з інвалідністю – чи то учасник антитерористичної операції, чи то просто людина, яку доля обтяжила інвалідністю, не повинна відчувати на собі порушення прав, а тим більше – дискримінацію за ознакою інвалідності” – заявив міський голова міста Рожище В’ячеслав Поліщук, та пообіцяв в подальшому при забудові вулиць та прокладенні тротуарів враховувати побажання осіб на інвалідних візках.

фото інв-1

фото інв-2

фото інв-3

фото інв-4

В ході зустрічі представники влади вручали всім присутнім особам з інвалідністю грамоти та подарунки.
Представник Луцького місцевого центру з надання БВПД Світлана Прус, з метою поширення інформації про отримання безоплатної вторинної правової допомоги, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів державного бюджету України, розповіла присутнім про порядок звернення інвалідів до центру, перелічила необхідні документи для звернення та залишила контактні дані Центру.