назад

Звернення № 23/Адміністративне право/Процедура заміни водійського посвідчення старого зразка на новий та направлення його до іноземної держави

Звернення № 23 

від Ганни / 21.06.2016 

Питання:

Дайте, пожалуйста, ответ на такой вопрос.
Меня зовут Анна, я вышла замуж за
белорусса и мы собирались переезжать на ПМЖ в Беларусь в конце декабря 2015 года. В начале декабря 2015 года решала поменять водительское удостоверение старого образца на водительское удостоверение нового образца в Областном МРЭО №1 Орджоникидзевского района г. Запорожье по адресу ул. Победы, 96.

Сдав все необходимые документы и сфотографировавшись на водительское удостоверение, у меня забрали все необходимые для замены документы, но водительского удостоверение так и не выдали. Нам сказали, что нет бланков, бланки появятся в течение недели, будут бланки тогда и выдадут водительское удостоверение на руки. На следующей неделе ответ был такой же, и так далее до нашего переезда. Наступил срок переезда, но водительского удостоверения нам на руки из-за отсутствия бланков так и не выдали. Возможности приехать из Беларуси и получением водительское удостоверение в г. Запорожье на данный момент не имею. Пишу Вам из Беларуси, прошу ответить Вас на электронный адрес s_vair@mail.ru имеется ли возможность переслать мне водительское удостоверение в Беларусь и какие документы для этого необходимы?


Відповідь:  

На Ваше звернення щодо заміни водійського посвідчення старого зразка на новий та направлення його до Беларусії, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області повідомляє наступне. 

Порядок видачі і обміну посвідчення водія регулюється Положенням про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 (далі – Положення). 

Відповідно пункту 23 Положення, посвідчення водія видається особисто під розписку після пред’явлення паспорта або іншого документа, що його замінює. 

Обмін посвідчення водія проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи згідно з пунктом 25 Положення (обмін посвідчення водія проводиться без складення іспитів, під час отримання нового посвідчення водія вилучається посвідчення водія, що підлягає обміну) за умови подання: паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус; копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків …..; посвідчення водія; медичної довідки встановленого зразка відповідно пункту 28 Положення. 

Проте необхідно мати на увазі, що кожний конкретний випадок є індивідуальним, тому Ви можете звернутись до Регіонального сервісного центру МВС в Запорізькій області (061)224-30-04, з метою отримання детальної інформації про можливість направлення посвідчення водія за адресою Вашого мешкання та необхідного пакету документів, для вирішення Вашого питання.