назад
09.11.15

1247 слухачів зареєструвалися на проходження дистанційного курсу «Вступ до безоплатної вторинної правової допомоги»

shesterni06 листопада 2015 року завершилася реєстрація першого кола слухачів дистанційного курсу навчання  «Вступ до безоплатної вторинної правової допомоги». Для його проходження зареєструвалося 1247 учасників. Час тривалості проходження курсу для зареєстрованих слухачів  з 01.11.2015 року по 29.11.2015 року.

Ця сесія навчання розрахована на адвокатів, які успішно пройшли 8-й конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної  правової допомоги, та працівників місцевих центрів з надання БВПД.

Курс «Вступ до системи безоплатної вторинної правової допомоги» має на меті впорядкувати, систематизувати та вдосконалити знання його слухачів стосовно функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Навчання складається із 5 модулів:
•    Модуль 1. Засади системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні;
•    Модуль 2. Порядок та умови укладання контрактів/договорів;
•    Модуль 3. Порядок взаємодії центрів з адвокатами при наданні безоплатної вторинної правової допомоги;
•    Модуль 4. Стандарти якості надання безоплатної правової допомоги;
•    Модуль 5. Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Ознайомитися із детальною програмою курсу

Так, за короткий проміжок часу слухачі ознайомляться з основною інформацією щодо системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка стане в нагоді як адвокатам, що лише долучилися до роботи в системі БВПД, так і працівникам центрів з надання БВПД, які поки не мають великого досвіду роботи у системі. Під час проходження навчання слухачі мають можливість ознайомитись з відео-презентаціями, навчальними матеріалами, поспілкуватися на тематичних форумах під керівництвом досвідчених спеціалістів, та перевірити свої знання під час виконання тестових і творчих завдань.

Дистанційний формат навчання –найбільш зручний спосіб проходження курсу, який дозволяє учасникам самостійно обирати час та місце для виконання завдань, та дає змогу охопити більшу кількість осіб, ніж у форматі очного навчання.

Першими оцінити навчальну програму отримали змогу 80 осіб, серед яких директори та працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також адвокати-тренери. Вони стали учасниками пілотного дистанційного курсу, який розпочався 1 вересня поточного року. За результатами чотиритижневого навчання було проведене тестування, що дало змогу оцінити ефективність курсу та виявити можливі недоліки програми, усунути їх.

Нагадаємо, курс розроблено у 2015 році в рамках реалізації Програми підтримки реформування кримінального процесу, за фінансової підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Державного департаменту США. Робото над його розробкою тривала з початку 2015 року за участі фахівців Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Американської асоціації юристів “Ініціатива з верховенства права”, Української фундації правової допомоги, українсько-канадського проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, експертів дистанційного навчання.

Планується, що в подальшому курс дистанційного навчання буде доступний для інших «новачків» – співробітників центрів  надання БВПД, а також адвокатів, які залучатимуться для надання БВПД за результатами майбутніх конкурсів. Крім курсу “Вступ до системи безоплатної вторинної правової допомоги” у майбутньому планується розробка дистанційних курсів з кримінального права та процесу.

Бажаємо слухачам курсу корисного навчального процесу та систематизації своїх знань про систему БПД!

УВАГА! Для тих, хто не встиг зареєструватись, а також для інших адвокатів та працівників центрів з надання БВПД повідомляємо, що Ви можете долучитись до наступного курсу та пройти його з новою групою користувачів. Інформація про наступний набір для проходження дистанційного навчання обов’язково буде оприлюднена заздалегідь. Слідкуйте за новинами Координаційного центру!

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter