назад

У столиці з’явився новий консультаційний пункт

Внутрішньо переміщені особи, що проживають у Солом’янському районі столиці, відтепер можуть отримувати комплексну підтримку за принципом «єдиного вікна» у новому консультативному пункті на базі Територіального центру соціального обслуговування населення.

Так, щосереди з 10.00 до 17.00 фахівці Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Управління соціального захисту населення Солом’янського району, Головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві, Солом’янської районної філії Київського міського центру зайнятості, Солом’янської районної організації товариства Червоного Хреста України та Солом’янського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надаватимуть необхідну консультативну допомогу переселенцям.

Внутрішньо переміщені особи в умовах збройної агресії проти України потребують комплексного вирішення їх проблем. Тому ми підтримуємо ініціативи міської влади, що надання допомоги переселенцям за принципом «єдиного вікна». Це суттєво спрощує та пришвидшує вирішення проблемних питань людей, які постраждали від війни, – головний юрист Київського бюро правової допомоги N4 Василь Романюк.

Під час першого комплексного консультування правову допомогу від фахівців системи безоплатної правової допомоги отримали 15 внутрішніх переселенців. Серед питань, з якими найчастіше зверталися цього дня – права та пільги внутрішньо переміщеної особи, особливості встановлення факту смерті на окупованій території, порядок перетину державного кордону в умовах воєнного стану, а також вступу дітей до школи.

Нагадуємо, що консультування відбувається щосереди з 10.00 до 17.00 за адресою: вул. Волинська, 2.