назад

Вінниччина: як юристи бюро забезпечують доступність правової допомоги кожному

Доступність правової допомоги – один із основоположних та незмінних принципів роботи системи безоплатної правової допомоги. Задля забезпечення цього принципу діє розгалужена мережа точок доступу до правничих послуг – бюро, консультаційні пункти, а також можна скористатися можливістю отримати адресну правову допомогу.

Інколи задля вирішення правового питання недостатньо проконсультуватися з фахівцем по телефону чи в месенджері, натомість необхідне спілкування віч-на-віч. Та через стан здоров’я або певні життєві обставини не кожен має можливість відвідати юриста у бюро правової допомоги.

У таких випадках клієнт можете отримати адресну безоплатну правову допомогу за місцем свого проживання або перебування. Для цього потрібно лише зателефонувати за номером контакт-центру системи БПД 0-800-213-103 або за номером телефону найближчого бюро правової допомоги та повідомити про потребу поспілкуватися з фахівцем. Працівники бюро зафіксують контактну інформацію та адресу, повідомлять про дату та час візиту.

Так, до прикладу, з проханням про адресну правову допомогу звернувся житель міста Ямполя. Через інвалідність чоловік не мав змоги прийти до бюро, щоб дізнатися, чи має право на безкоштовну заміну хрусталика ока. Фахівець Ямпільського бюро правової допомоги Анатолій Кислий вдома у клієнта розʼяснив йому порядок надання медичної допомоги людям з інвалідністю, зокрема перелік безоплатних послуг.

Фахівчиня Шаргородського бюро правової допомоги Анастасія Дубчак забезпечила надання  адресної правової допомоги жительці міста Шаргорода, яка також є особою з інвалідністю. Жінка отримала юридичну консультацію з питання оскарження дій державного органу. Юристка пояснила, які заходи слід вжити для оскарження дій влади та подальшого захисту клієнтки в суді.

Довідково:

Доступні ресурси, які дозволяють у зручний спосіб отримати безоплатну правову допомогу: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Адреси та контакти центрів можна переглянути за посиланням.