назад

Адресну правову допомогу отримала мешканка Каланчацького району Херсонської області

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області нагадує: особи з інвалідністю, люди похилого віку або інші категорії соціально незахищених верств населення, які з об’єктивних причин не в змозі відвідати місцевий центр чи бюро правової допомоги, можуть отримати юридичну допомогу дома.

Повідомити про необхідність у правовій консультації можна не тільки по телефону, але й через родичів або знайомих. Це значно полегшить доступ людей до правової допомоги, яку фахівці системи БПД Херсонщини надають регулярно по мірі надходження звернень.
Так, фахівчиня Каланчацького бюро правової допомоги (Голопристанський місцевий центр з надання БВПД) Світлана Коханевич відвідала пані Б., яка потребувала правової допомоги, але самостійно реалізувати своє право не могла.  Жінку цікавило питання про зняття заборони на нерухоме майно.

Представниця системи БПД уважно вислухала та проконсультувала мешканку району, пояснила всі нюанси, а також прийняла письмове звернення для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Варто пояснити, що фахівці системи БПД, виїжджаючи до громадян, не тільки надають первинну правову допомогу, тобто консультації та роз´яснення, вони ще приймають звернення для надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка передбачає складання процесуальних документів, представництво в суді та захист. Якщо, звісно, мова йде про питання, котрі потребують свого вирішення в суді або інших державних органах і дана особа є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу. Після врегулювання всіх процедурних питань по оформленню звернення на надання БВПД місцевий центр призначає представника чи адвоката, який у подальшому буде представляти інтереси клієнта в суді або інших державних органах.