назад

Гендерна дискримінація: як ідентифікувати та надати правову допомогу

У Житомирі 19 липня відбувся перший з п’яти семінар-практикум «Гендерна дискримінація: ідентифікація та механізм надання правової допомоги». Що таке дискримінація? Які гарантії гендерної рівності та заборони дискримінації існують у міжнародному та національному законодавстві? Які існують механізми захисту від гендерної дискримінації? Про це та інше говорили під час навчання з адвокатами та фахівцями системи БПД Житомирщини.
Нагадаємо, що у березні цього року були затверджені «Методичні рекомендації щодо ідентифікації випадків ґендерної дискримінації та механізм надання правової допомоги», розроблені Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні». На семінарі-практикумі відбулась презентацію та впровадження застосування методичних рекомендацій.


Головними спікерами заходу були: голова Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт та заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська.
Учасники семінару детально розглянули гендерні стереотипи, кейси по ідентифікації дискримінації.


Наталія Радушинська розповіла про практики Європейського суду з прав людини.
– Ці реальні справи допоможуть вам у подальшій діяльності допомогти тим, хто потерпає від гендерної дискримінації, – зазначила Наталія Радушинська.
Семінари проводяться за підтримки українсько-канадського Проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні” у партнерстві із Координаційним центром з надання правової допомоги.