назад

Адвокат системи безоплатної правової допомоги захистив інтереси пенсіонерки

Poklad

Адвокат системи безоплатної правової допомоги Роман Чередник захистив інтереси пенсіонерки, яка в 2015 році у одного з підприємців в м. Полтаві замовила встановлення металопластикового вікна в своєму житлі, взявши для цього кредит у банку. Але вікна не отримала і замість довгоочікуваного тепла у своїй оселі була змушена взимку сплачувати на користь банку величезний, як для неї, кредит, віддаючи на його оплату левову частину своєї невеличкої пенсії.

      До Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в квітні 2016 року звернулася громадянка С. – жінка похилого віку, пенсіонерка, для надання їй правової допомоги, а саме: складення процесуальних документів та представництва інтересів в суді щодо розірвання укладеного між нею та ФОП М. договору купівлі-продажу металопластикових вікон та стягнення на її користь сплачених за ним коштів у розмірі 2 903 грн., у зв’язку із істотним порушенням умов договору іншою стороною – ФОП М.

      Другим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокату видано доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Адвокат ознайомився з матеріалами справи, клієнтці було надано юридичну консультацію, узгоджено правову позицію. В ході виконання доручення правозахисником було з’ясовано, що клієнтка стала черговою жертвою недобросовісних підприємців у м. Полтаві, які укладали з місцевими мешканцями договори купівлі-продажу ПВХ конструкцій та зобов’язувалися у чітко визначений договором строк виконати поставку і встановлення у житлі замовника металопластикових вікон чи дверей, отримували гроші, після чого зникали з поля зору. Як правило, для оплати подібних договорів замовники вимушені були брати в банку грошові кредити, які перераховувалися на користь недобросовісних підприємців-виконавців, а тягар виплат по ньому залишався висіти на обманутому замовнику.

          На підставі зібраної та проаналізованої інформації, з урахуванням положень Закону України «Про захист прав споживачів» та Цивільного кодексу України адвокатом було складено та скеровано до суду позовну заяву про захист прав клієнта, як споживача послуг ФОП М., у нашому випадку – недобросовісних послуг. Ухвалою суду було відкрито провадження та призначено дану справу до розгляду. Інтереси клієнтки-позивача під час судового розгляду справи представляв адвокат системи безоплатної правової допомоги. Представником позивача суду було доведено, що дійсно підприємцем-виконавцем було допущено істотне порушення умов договору, внаслідок чого позивачка була позбавлена того, на що вона розраховувала при укладені договору, а саме: встановлення в її оселі металопластикового вікна. Рішенням Октябрського районного суду м. Полтави цивільний позов клієнта задоволено, укладений між клієнткою та недобросовісним підприємцем договір купівлі-продажу розірвано, стягнуто з ФОП  на користь клієнта сплачені за договором грошові кошти.

         Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).