назад

Механізм взаємодії центрів з надання БВПД та міграційної служби обговорили у Регіональному центрі з надання БВПД у Хмельницькій області

DSCN3394 1     Темою зустрічі стали зміни у законодавстві, що розширюють повноваження Державної міграційної служби щодо складання протоколів про адміністративне затримання іноземців та осіб без громадянства, а отже, передбачають взаємодію між управліннями ДМС та центрами з надання БВПД.

     У робочій зустрічі, що відбулася у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області 22 червня, взяли участь в. о. директора центру Олена Варфоломєєва, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Топольницька та представники управління Державної міграційної служби у Хмельницькій області: завідувач та головний спеціаліст сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Руслана Мартьянова і Олександр Лезнюк та головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Лілія Квятковська.

     Під час зустрічі обговорили Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянства і врегулювання окремих питань, пов’язаних з протидією нелегальній міграції”. Нововведення, про які йдеться у Законі, розширюють повноваження Державної міграційної служби щодо складання протоколів про адміністративне затримання іноземців та осіб без громадянства. Таким чином, зміни в законодавстві передбачають взаємодію між управлінням ДМС та Регіональним центром з надання БВПД, зокрема інформування центру про випадки адміністративного затримання іноземців та осіб без громадянства.

     Як пояснила Олена Варфоломєєва, вимоги та механізм повідомлення регламентує Порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 1363 від 28 грудня 2011 року.

Відтак представники обох установ домовились про співпрацю задля належного виконання своїх повноважень.