назад
02.08.16

Адвокат з Кіровоградщини допомогла малолітній дитині залишитись з матір’ю

788710 листопада 2015 року до Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка Ф., якій необхідна була правова допомога у вигляді складення заперечення на позовну заяву Кіровоградської міської ради про позбавлення її батьківських прав та стягнення аліментів.
Кіровоградським місцевим центром з надання БВПД 16 листопада 2015 року за дорученням № 136 було призначено адвоката Тетяну Ромаданову для надання безоплатної правової допомоги жінці.
Кіровоградська міська рада подала позовну заяву до суду про позбавлення громадянки Ф. батьківських прав та стягнення аліментів. Адже відповідачка Ф. після звільнення з місць позбавлення волі, не звернулася до служби у справах дітей виконавчого комітету Кіровоградської міської ради із заявою про повернення їй малолітньої дитини, яка перебувала під опікою бабусі. Відповідач проти позову заперечувала, повідомивши, що бажає займатись вихованням своєї дитини.
Адвокат Тетяна Ромаданова, після проведення декількох юридичних консультацій та детального ознайомлення із всіма матеріалами справи, склала заперечення на позовну заяву. В обґрунтуванні вимог – адвокат звернула увагу на те, що аргументи позивача не відповідають дійсності та суперечать доказам, які громадянка Ф. надала суду.
Завдяки кваліфікованій роботі адвоката, рішенням Кіровського районного суду м. Кіровограда від 31 березня 2016 року у задоволенні позовних вимог позивача – Кіровоградської міської ради до громадянки Ф. щодо позбавлення останньої батьківських прав, було відмовлено. Адже судом не було встановлено наявність об’єктивних даних, які б негативно характеризували клієнтку, також було встановлено, що докази щодо жорстокого поводження з дітьми та проявів агресії відсутні.
Таким чином, суд надав можливість матері відновити та покращити взаємовідносини з дитиною.