назад

Регіональний круглий стіл з питань системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги

Rada EUНещодавно у рамках проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» в Івано-Франківську відбувся регіональний круглий стіл з питань системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зазначений проект спрямований на розвиток системи кримінальної юстиції, для якої характерні:

► справедливість, дієвість, забезпечення поваги до прав людини та основоположних свобод;
► ефективність у боротьбі зі злочинністю;
► недопущення корупції та відповідальність на інституційному й особистому рівнях;
► довіра громадськості.

У заході взяли участь члени конкурсних комісій з відбору з шести регіонів України (Івано-Франківська, Волинська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська та Чернівецька області), зокрема, представники регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відповідні територіальні управління Міністерства юстиції України, судді, представники адвокатури з відповідних регіонів.

Львівщину на круглому столі представили директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин та адвокат, член Ради Львівського відділення Асоціації Правників України Антон Подільчак.

Серед питань, які обговорювалися під час зустрічі: критерії та процедура відбору адвокатів, практичний досвід різних областей, регіональні особливості, а також шляхи вдосконалення системи відбору.

Регіональна зустріч у форматі круглого столу має на меті зміцнити якість та доступність безоплатної правової допомоги в Україні як елементу права на доступ до правосуддя відповідно до стандартів Ради Європи.