назад

Виступ на обласному радіо про відкриття бюро та забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

02.08.2016 - radio2 серпня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Радушинська та директор Житомирського місцевого центру Тетяна Кулик проінформували слухачів обласного радіо «Житомирська хвиля» про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та відкриття бюро правової допомоги.

 На початку ефіру Наталія Радушинська вкотре нагадала слухачам про можливість отримати безоплатну вторинну правову допомогу, а Тетяна Кулик детальніше розповіла про роботу Житомирського місцевого центру, зокрема з якими питаннями найчастіше звертаються до центру правової допомоги.

«Найчастіше до місцевого центру звертаються за консультацією з соціальних, сімейних та спадкових питань», – зауважила Тетяна Кулик. Також директор місцевого центру розповіла про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

«У Житомирській області працює 37 мобільних консультаційних пунктів Один із таких пунктів діє на базі готелю «Житомир» спеціально для переселенців. Разом із адвокатами системи БВПД працівники центру здійснюють прийом громадян для надання консультацій», – відмітила Тетяна Кулик.

«У квітні 2016 року Координаційний центр з надання правової допомоги оголосив конкурс на заміщення посади начальника/заступника начальника бюро правової допомоги. Про це ми неодноразово сповіщали слухачів нашого радіо. Як далі просувався відбір на вакантні посади?», – поцікавилася журналістка Валентина Тичина. Тож Наталія Радушинська детально розповіла про інтерв`ювання, відгуки комісії та власне самих претендентів про проведення інтерв`ювання.

«Під час інтерв’ювання, яке проходило у Житомирі два тижні, ми побачили не мало осіб, які вразили своєю молодістю, азартом, ерудицією, бажанням працювати та готовністю нести відповідальність», – констатувала Тетяна Кулик.

Уже на завершення запису Наталія Радушинська розповіла про функції бюро правової допомоги: «У першу чергу працівники бюро здійснюватимуть правовосвітництво громадян. Таким чином, це наблизить жителів районних центрів та селищ до правової допомоги як первинної, так і вторинної.

Разом із тим працівники бюро забезпечуватимуть доступом до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян) та до електронних сервісів Міністерства юстиції», – зауважила заступник директора Регіонального центру.

Окремо вона наголосила на тому, що утворення бюро не потребуватиме додаткових видатків державного бюджету. Їх ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна та коштів районних та міських управлінь юстиції, які ліквідовані.