назад

Адвокати Сумщини, які починають співпрацю із системою БПД, взяли участь в інформаційному семінарі

За результатами ХІІІ конкурсу з відбору адвокатів 20 правозахисників Сумщини долучилися до  надання безоплатної вторинної правової допомоги. Саме для них на базі Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області відбувся інформаційний семінар.

Зустріч ініційовано для того, щоб адвокати, які починають співпрацю із системою БПД, були обізнані з усіма важливими робочими нюансами й могли якісно та вчасно надавати правову допомогу клієнтам.

«Нам приємно, що цьогоріч до когорти адвокатів, що співпрацюють із системою БПД, долучилися такі висококваліфіковані, амбітні, цілеспрямовані правозахисники. Сьогодні ви отримаєте всю необхідну інформацію, яка буде потрібна вам під час роботи, а також розяснення та практичні поради від наших фахівців. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», – зазначила директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

Заступниця директора Регіонального центру Валентина Волобуєва розповіла про особливості надання безоплатної правової допомоги, специфіку співпраці адвокатів з центрами з надання БВПД, а також ознайомила з діяльністю відділів центру. Фахівчиня ознайомила присутніх, згідно з якими нормативно-правовими актами здійснюється взаємодія з адвокатами, розповіла про особливості роботи з вразливими верствами населення, наголосила на вчасному поданні актів надання безоплатної правової допомоги. Окремо Валентина Волобуєва презентувала адвокатам проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», розповіла про його мету та хід реалізації на Сумщині.

Заступник начальника відділу відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Лящевський ознайомив правозахисників з видами доручень від Регіональний центру для захисту порушених прав клієнтів, зокрема:

  • За призначенням
  • Кримінальне затримання
  • Адміністративне затримання/ адміністративний арешт
  • Окрема процесуальна дія
  • В прядку виконання вироків (ст. 537 ЦПК України)
  • Примусові заходи медичного характеру
  • Екстрадиція
  • Звернення засуджених.

Також адвокатів повідомили, у яких випадках відбувається заміна правозахисника, припиняється дія доручення, ознайомили з умовами контракту.

Окрім цього адвокати детально ознайомилися зі стандартами якості надання правової допомоги, важливості їх дотримання. Метою розроблення цих стандартів насамперед є забезпечення якісного надання правової допомоги громадянам. До того ж, діє комісія з оцінки якості, повноти і своєчасної безоплатної правової допомоги.

Також правозахисникам роз’яснили калькулятор, акт та розрахунки розміру винагороди адвоката за надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Регіональний центр з надання БВПД у Сумській області бажає успіхів адвокатам! Разом – на захисті прав громадян!