назад
07.08.18

Адвокати системи БПД допомогли киянину відновити батьківство та забрати дитину у недбайливої матері

family 810297 960 720Завдяки зверненню до Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги киянину Володимиру вдалося повернути малолітнього сина в біологічну родину на виховання та позбавити батьківських прав матір, яка не виконувала свої обов’язки.

Під час надання консультації співробітниками Центру з’ясувалося, що Володимир зі своєю дружиною перебували у цивільному шлюбі, в якому народилася дитина. Відносини подружжя значно погіршилися, коли дружина почала зловживати алкогольними напоями, ніде не працювала, що спричиняло постійні сварки, які зі свого боку негативно впливали на дитину. Після чергової сварки подружжя розійшлося. Відтоді батько не міг виховувати свого сина, оскільки дружина забороняла йому бачитися з ним.

Володимир намагався домовитися з дружиною про зустрічі з сином, але завжди отримував відмову. Крім того, він з’ясував, що у свідоцтві про народження батьком його сина записаний зовсім інший чоловік. Саме після цієї інформації Володимир ухвалив рішення про залучення до справи професіоналів.

Адвокати Тетяна Каленська та Ірина Подкопаєва, діючи за дорученнями Центру, зібрали всі необхідні докази, склали необхідні документи та передали до судів, в яких слухалися справи. Тривав довгий процес, але все вирішилося на користь батька.

Так, рішенням Дніпровського районного суду було визнано Володимира батьком дитини і змінено прізвище та ім’я по батькові. Службою у справах дітей Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації було складено висновок про доцільність повернення малолітнього сина в біологічну родину на виховання в сім’ю батька Володимира. Надалі рішенням Деснянського районного суду було позбавлено матір батьківських прав, оскільки було доведено, що мати недбало відносилася до виховання сина та зловживала алкогольними напоями.

«Захист прав дітей знаходиться в зоні особливої уваги фахівців та адвокатів системи безоплатної правової допомоги, – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк. – Тому адвокати доклали багато зусиль і завдяки їхньому професіоналізму дитина отримала повноцінну родину, де про неї тепер будуть дбати».

Також Деснянським районним судом ухвалено рішення про стягнення з матері аліментів на дитину.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube           Google Google+  тTwitter