назад

Клієнтці місцевого центру допомогли стягнути неустойку за несплату аліментів

borovyk     Начальниця відділу представництва Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Боровик домоглася стягнення неустойки за прострочення сплати аліментів.

     До місцевого центру звернулася жінка щодо заборгованості зі сплати аліментів. Як розповіла клієнтка, колишній чоловік десять років не сплачував аліменти на утримання сина. Оскільки дохід жінки не перевищував двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, вона мала право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Надання такої допомоги у цій справі доручили начальниці відділу представництва місцевого центру Олександрі Боровик (довіреність від 05 березня 2018 року №6).

     Проаналізувавши обставини справи, юристка підготувала позов про стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів.

     Під час розгляду справи Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області дійшов висновку, що заборгованість за аліментами виникла з вини відповідача, тож позивачка має право на стягнення з відповідача неустойки за прострочення сплати аліментів. Суд також встановив, що оскільки згідно з довідкою-розрахунком аліменти відповідачем не сплачено за період з лютого 2007 року по червень 2017 року, розмір неустойки (пені) складає 17 776,44 грн.

     Таким чином, своїм рішенням від 17 травня 2018 року Старокостянтинівський районний суд позов задовольнив. Рішення набрало законної сили.

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.