назад
14.12.18

Адвокати Вінниччини підвели підсумки роботи у системі за 2018 рік

14 12 2018 1

Безоплатну правову допомогу у Вінницькій області можна отримати з 2013 року. З центрами безоплатної правової допомоги на Вінниччині співпрацюють більше ста пятдесяти адвокатів. 14 грудня близько сорока із них прибули на нараду-семінар до креативного простору «Артинов», щоб обговорити роботу в системі безоплатної правової допомоги у 2018 році.

Захід пройшов за участі фахівців Регіонального центру та запрошених гостей, серед яких – Олена Вишневська, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вінницького місцевого центру та Анатолій Юрковський, заступник голови Ради адвокатів Вінницької області. Крім того, на зустріч прибули також вінничани, які активно цікавляться роботою системи безоплатної вторинної правової допомоги Вінниччини.14 12 2018 3

Захід відкрила Марина Лукіянова, директорка Регіонального центру, яка щиро подякувала адвокатам за копітку працю в інтересах клієнтів системи безоплатної правової допомоги. Пані Марина зауважила, що на сьогодні пріоритетами розвитку БПД є якість надання правових послуг, висока професійність надавачів правової допомоги та наполеглива робота в напрямку захисту прав клієнта. «Кожен з нас своїм ставленням до клієнтів та ставленням до виконання професійних обов’язків створює імідж всієї системи БПД в Україні. Лише від нас буде залежати наскільки він буде позитивним».14 12 2018 2

Начальник відділу забезпечення якості Олександр Сільніцький проаналізував успішні справи, які вели адвокати БПД у 2018 році, і зазначив, що для системи БПД надзвичайно важливі позитивні практики, оскільки вони демонструють високий рівень надання юридичних послух за рахунок держави.

Олена Вишневська розповіла про співпрацю адвокатів з Вінницьким місцевим центром, детально зупинившись на роботі адвоката з клієнтом у випадках, коли правова позиція клієнта не відповідає нормам закону й адвокат з нею не погоджується.

Аліна Стасюк, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру, говорила про чергування адвокатів і розподіл навантаження щодо чергувань. Фахівчиня наголосила на важливості дотримання графіку чергувань, оскільки від цього залежить якісь надання послуг системою БПД.14 12 2018

Під час зустрічі з адвокатами вдалося налагодити продуктивне спілкування й активний діалог. Адвокати ставили запитання виступаючим і цікавилися про плани на наступний рік. Захисники ділилися набутим протягом року досвідом і розповідали про цікаві справи за 2018 рік.

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Адреси центрів надання безоплатної правової допомоги, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106