назад

13439136 492504084273886 6432997805009937807 n

Адвокати, що співпрацюють з Чортківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги обмінялися досвідом та отримали консультаційно – методичну допомогу  під час навчальних тренінгів.

Так, протягом червня 2016 року фахівці відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами надавали допомогу адвокатам  при складанні звітів та проконсультували щодо дотримання стандартів якості БПД.

Також, у Борщівському та Бучацькому районах пройшли навчання для адвокатів, які в 2015 році долучилися до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Надія Попик звернула увагу адвокатів  на основні пункти розрахунків розміру винагороди адвокатів за надання безоплатної вторинної правової допомоги по кожній стадії кримінального провадження, цивільного та адміністративного судочинства, також на строки подання актів надання БВПД.

13438953 492504080940553 1400741472762416943 nПід час навчання обговорювалися питання  витрат, які пов’язані з наданням безоплатної правової допомоги: проїзд до місця надання правової допомоги, перелік документів, які підтверджують витрати, відшкодування на відрядження за межі регіону.

Адвокати поділились практикою участі у цивільних та адміністративних справах, представленням інтересів потерпілих у кримінальних провадженнях, обговорювали найбільш актуальні питання під час надання БВПД та шляхи їх вирішення.

Нагадуємо, що вторинна безоплатна правова допомога  полягає у захисті від обвинувачення, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складанні документів процесуального характеру. Право на отримання такої допомоги мають соціально –незахищені категорії громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші (згідно ст.14 Закону « Про безоплатну правову допомогу»).

У Тернопільській області діє три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Детальна інформація та контакти за посиланням.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).