назад

Актуальні питання, які виникають під час надання безоплатної вторинної правової допомоги, обговорювали адвокати та працівники центрів

navch p adv 2    У четвер, 23 березня, відбулася робоча зустріч працівників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з адвокатами, які надають безоплатну правову допомогу.

    У своєму виступі директор РЦ Василь Попадинець подякував усім адвокатам за співпрацю та роботу у системі безоплатної правової допомоги та наголосив на важливості  сумлінного та своєчасного виконання  ними правозахисницьких функцій. В.Попадинець зазначив, що у процесі надання безоплатної вторинної правової допомоги виникає чимало складних та актуальних питань, з метою обговорення яких задля  уникнення проблематичних ситуацій в подальшому і відбувається ця зустріч. 
    На порядку денному розглядалася низка актуальних питань, зокрема, щодо оформлення звітних документів, забезпечення якісної безоплатної вторинної допомоги тощо. На нововведеннях щодо прийняття та оформлення звітних документів за новими формами розрахунків розміру винагороди адвокатів за надання БВПД акцентувала заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку РЦ  Віра Гут.
    Начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Ужгородського МЦ Маріанна Чундак, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів РЦ Павло Марамигін та заступник начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру Іван Голубка порушили питання забезпечення подання своєчасної та якісної безоплатної вторинної правової допомоги та необхідності дотримання умов контрактів. 
    Адвокати та працівники центрів долучилися до активного обговорення проблемних питань та дискутували про шляхи їх вирішення.

navch z advok