назад

У Бориславі відбулася робоча зустріч із представниками Консультативної Місії Європейського Союзу

Struy misiya223 березня 2017 року у Бориславському бюро правової допомоги відбулася робоча зустріч із представниками Консультативної Місії Європейського Союзу: радниками, тренерами з питань верховенства права Маркусом Ролофсом та Інес Тавераджою.

В ході зустрічі представники Консультативної Місії розповіли про мету їхнього візиту – ознайомлення з функціонуванням системи безоплатної правової допомоги, зокрема в контексті взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, неурядових установ та організацій.

Як зазначив Маркус Ролофс, основне завдання, на яке потрібно спрямувати зусилля всіх органів – гарантування верховенства права в Україні, підвищення рівня правової свідомості населення та зміцнення довіри громадськості до державних установ, відповідальних за дотримання прав людини.

У свою чергу працівники бюро відмітили завдання, які стоять перед бюро правової допомоги, про потреби клієнтів, а також про своїх партнерів, котрі допомагають у вирішенні питань малозабезпечених громадян.

Наступним етапом робочого візиту стала зустріч з партнерами бюро правової допомоги, зокрема, заступником Бориславського міського голови Роксоляною Гарасимів, начальником служби у справах дітей Ганною Подставек, директором міської бібліотечної централізованої системи Наталією Бараняк, директором загальноосвітньої школи № 8 Ярославом Славичем.

Заступник міського голови Роксоляна Гарасимів розповіла про місцеві проблеми та шляхи їх вирішення за допомогою правових інструментів. Вона наголосила на тому, що започаткована у 2015 році співпраця із Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги стала поштовхом до відкриття на початку вересня минулого року бюро правової допомоги у Бориславі. Місцева влада зрозуміла соціальну значимість центру правової допомоги, тому надала в користування на правах пільгової оренди приміщення для розміщення та діяльності бюро правової допомоги. На даному етапі співпраця Бориславської міської ради із Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги завдяки діяльності бюро поглибилася.

Начальник служби у справах дітей Ганна Подставек повідомила, що з 7 липня 2016 року внаслідок підписаного договору про співпрацю із Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги на базі їхньої служби працює дистанційний консультативний пункт. Тут діти та їхні представники можуть отримати певну інформацію правового характеру, а також необхідний перелік документів, які треба подати до бюро правової допомоги для того, щоб скористатися послугами адвоката. Начальник служби у справах дітей розповіла також і про спільні заходи правопросвітницького характеру.

Struy misiya

Директор Бориславської міської централізованої бібліотечної системи Наталя Бараняк поділилась своїми поглядами щодо підвищення рівня правової свідомості та правової культури населення та про роль бібліотечних установ у цій сфері діяльності. Крім того, вона розповіла про підписання договору про співпрацю зі Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги і запровадження на базі бібліотечної системи Борислава мобільного консультативного пункту Бориславського бюро правової допомоги. Наталя Бараняк підкреслила, що наявність у бібліотеках мобільного консультативного пункту сприяє розширенню доступу таких осіб до безоплатної правової допомоги.

Директор загальноосвітньої школи № 8 міста Борислава Ярослав Славич провів невеличку екскурсію коридорами школи, розповів про своїх учнів та випускників. Він також сказав, що питання правової просвіти юних громадян нашої держави є дуже актуальним, і добре, що і цією ділянкою роботи займається бюро правової допомоги.

Підсумовуючи робочі зустрічі, директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин наголосила, що у Бориславі всі партнери не лише готові долучитися до запропонованих заходів, підтримати інноваційні ідеї працівників бюро, але й самі є креативними, творчими людьми, які дуже люблять свою справу. Вона подякувала усім партнерам, в тому числі і ЗМІ, які доносять правові консультації місцевого центру та інформацію про діяльність до громадян.

Варто додати, що представники Консультативної Місії 21 березня побували у Стрию та знайомилися із діяльністю Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Стрийського місцевого центру з надання БВПД за адресою:

м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1А, конт. тел. (099)774 3415, (067)167 7144.

Бориславське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Борислав, вул. Адама Міцкевича, 64; конт. тел. (099)3115 471, (097)1339 367.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області
Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх.
Тел/Факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).