назад

Безоплатна правова допомога безробітним у Ромнах

150826 21Категорія осіб, які перебувають на обліку в центрах зайнятості потребують особливої уваги. Спектр питань, які турбують безробітних,  досить широкий. Найбільш  частими є — соціальний захист безробітних, невиплата заробітних плат на попередньому місці роботи, порушення трудового законодавства при звільненні, а також питання з різних сфер права. Дуже багато звернень потребують втручання юристів.

Відповідно до запланованих заходів, спеціалістами Конотопського місцевого центру на базі Роменського міськрайонного центру зайнятості 26 серпня 2015 року було проведено семінар “Доступ до вторинної правової допомоги”, у ході якого директор центру Олександр Муха та начальник відділу взаємодії Валентина Волік надали присутнім інформацію про суть вторинної правової допомоги, категорії осіб, які можуть отримати безкоштовного адвоката. Відповідаючи на запитання присутніх, наводили приклади із практики роботи, надавали роз’яснення чинного законодавства у сфері захисту трудових та інших прав громадян.

Головним спеціалістом центру Дмитром Соляником було проведено виїзний прийом громадян. Всього прийнято 6 осіб, із яких, від 4 поступило звернення про надання  безоплатної вторинної правової допомоги та 2 надано роз’яснення.

Подібні заходи сприяють поширенню правової інформації серед населення та  збільшують кількість звернень громадян до місцевого центру.