назад

Шосткинський місцевий центр із робочим візитом відвідав м.Глухів

150826 3126 серпня 2015 року директор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогиМикола Гудіма, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Володимир Потапов здійснили робочий візит у Глухів. Фахівці центру відвідали Глухівську районну державну адміністрацію, де зустрілися з головою Надією Артеменко та керівником апарату Галіною Фесенко.

У ході візиту ізкерівниками райдержадміністрації обговорено питання співпраці з Шосткинським місцевим центром щодо роботи з особами, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги, порядок їх звернення, а також специфіку надання вторинної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян. 150826 32Досягнуто домовленостей між установами стосовно взаємодії по наданню безоплатної правової допомоги, співробітництва по вирішенню проблемних питань та направлення до Шосткинського місцевого центру осіб, які звертатимуться до громадської приймальні райдержадміністрації та потребуватимуть вторинної правової допомоги.

З поміж іншого, було зауважено, що жоден громадянин, який звертається до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, не залишиться без підтримки та допомоги. У разі відсутності правових підстав для надання вторинної правової допомоги безпосередньо центром, громадяни направляються до громадських організацій або інших установ для отримання такої допомоги так само на безоплатній основі. Ольга Правосуд надала керівникам друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає місцевий центр, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру.

150826 33           З керівниками узгоджено питання про публікацію статті у районній газеті «Глуховщина», засновниками якої є Глухівська райдержадміністрація та Глухівська районна рада. А також, з метою поширення інформації про місцевий центр домовлено про ії розміщення на офіційномувеб-сайті райдержадміністрації.

В цей же день відбулась зустріч із заступником голови Глухівської районної ради Олексієм Ткаченко. Керівник обіцяв своє сприяння у роботі установи, підтримку в проведенні виїзних прийомів та зустрічей із сільськими головами з метою роз’яснень повноважень Шосткинського місцевого центру. У ході зустрічі було досягнуто згоди щодо впровадження перспективних ініціатив, спрямованих на розвиток безоплатної правової допомоги Глухівського району. За домовленістю друковані матеріали з інформацією про центр будуть розміщені на інформаційних стендах кожної сільської ради району.