назад
05.12.22

Безоплатна правова допомога – мешканцям звільнених територій

Система безоплатної правової допомоги разом з партнерами розпочинає інформаційну кампанію для жителів територій, звільнених від окупантів.

Деокупованих територій стає все більше і більше. Мешканці звільнених міст та сіл Херсонщини, Харківщини, Київщини, Луганщини, Донеччини, які перебували під окупацією росіян, мають безліч правових питань.

Як відновити втрачені документи? У чому різниця між продовженням трудової діяльності під час окупації та колабораціонізмом? Як звернутися за компенсацією за зруйноване житло? Як знайти близьку людину, яка зникла? Як оформити спадщину, якщо немає документів на спадкове майно?

Система БПД разом з партнерами інформуватимуть мешканців деокупованих територій про алгоритми дій в тих чи інших правових ситуаціях, розповідатимуть як вирішувати найпоширеніші юридичні проблеми.

Правові консультації з відповідями на питання, які найчастіше хвилюють жителів звільнених сіл та міст, публікуватимуться на інформаційних ресурсах системи БПД та партнерів. Отримати корисну інформацію можна буде також з відеоконсультацій. На звільнених територіях, особливо там, де погано працює інтернет, розповсюджуватимуться друковані матеріалі – листівки та буклети з правових питань.

Система БПД проводить інформаційну кампанію у співпраці з партнерами – робочою групою щодо участі в наданні правових послуг населенню Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України, проєктом «Масштабування діяльності для відбудови житла, зруйнованого війною» (реалізується у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки ЄС).