назад

«Безоплатна вторинна правова допомога – це забезпечення рівного доступу до правосуддя для вразливих верств населення» – Наталя Кожем’яка

docdes27 листопада 2015 року, на запрошення організаторів, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого криворізького МЦ БВПД Наталя Кожем’яка відвідала прес-конференцію Мандрівного фестивалю документального кіно на тему: «захисту прав людини», присвячену відкриттю кінофестивалю.

 

На прес-конференції були присутні Криворізьке  правозахисне товариство (Микола Коробко) Об’єднання відповідальних громадян (Станіслав Корнієвич) ГО “Народний контроль” (Дмитро Фоменко) Перший та Другий місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги (інтегратори Наталя Кожем’яка та Олена Савченко) проректор з інформаційних технологій Криворізького державного педагогічного університету Ігор Шелевицький проректор з науково-педагогічної діяльності Ярослав Шрамко

 Усі разом присутні обговорили актуальність проблеми і необхідність приділяти більше уваги розвиткові зазначеної галузі.

Присутніх було проінформовано про порядок роботи місцевих центрів з надання БВПД у м. Кривий Ріг, ознайомлено з переліком категорій осіб, які  є суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги.

“Розвиток партнерської мережі з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, підвищення правової обізнаності громадян – це одне з актуальних завдань роботи центру”, – зазначила Наталя Кожем’яка.

Одразу знайшлися й охочі до співпраці із центром. Наприкінці зустрічі надійшло багато цікавих пропозицій і від керівництва педагогічного університету, і від громадських організацій. Обмін думками, плани на майбутнє і цікаве спілкування між учасниками зустрічі стануть основою майбутньої тривалої і результативної взаємодії.

Під час прес-конференції присутні переглянули фільм-анімацію про загибель десантників та екіпажу ІЛ-76 влітку 2014 року. Цю композицію переглядали стоячи – на знак пошани і скорботи за загиблими синами України.

 

Довідково: Мандрівний фестиваль документального кіно на тему: «захисту прав людини» проходить в Кривому Розі всьоме. Ціла програма цікавих заходів, дискусій, переглядів очікує на небайдужих і активних криворіжців наприкінці листопада – у першій половині грудня. Організаторами грандіозної події для Кривого Рогу виступають громадсько-культурний клуб “Shelter+” та Криворізьке правозахисне товариство.

docdes1