назад

Bluzhche do Rosivskoii gromady 1223 березня 2017 року з метою проведення зустрічей з керівництвом району, селища та консультування місцевих мешканців до смт. Розівка завітали начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області  Лариса Кожемякіна, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Олексай Долгополов та заступник начальника відділу «Більмацьке бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Корбут.

       Під час візиту до Розівської центральної районної бібліотеки, де 02 березня 2017 року було відкрито дистанційний пункт доступу до правової допомоги, з директором бібліотеки Галиною Маєвською було проаналізовано затребуваність правових послуг, кількість осіб, які скористалися можливостями скайп-консультування. Ганна Валеріївна розповіла, що населення району дуже зацікавлене у співпраці з центрами безоплатної правової допомоги, так як існує нагальна потреба у вирішенні юридичних питань, але установи, організації, які надавали б такі послуги, у смт. Розівка відсутні. Було визначено коло основних проблем, з якими стикаються громадяни та домовлено про організацію спільних заходів разом з працівниками Більмацького бюро правової допомоги. Впродовж зустрічі з керівницею бібліотеки туди завітали міські жителі, які скористалися можливістю та проконсультувалися у представників обласних установ з приводу захисту трудових прав та перерахунку пенсії працюючому пенсіонеру.IMG 20170323 101312

image-0-02-05-768df5a41ec972be63f2f69f8b66d8cdf83d754d5885688a8cf5ab4cb61588c5-V







Також під час візиту до віддаленого населеного пункту відбулися зустрічі з керівництвом району, зокрема, з головою Розівської районної ради Володимиром Новобрановим, головою Розівської районної державної адміністрації Володимиром Ревутом та головою Розівської селищної ради Олександром Щербанем. Метою зустрічі було узгодження дій щодо надання безоплатної правової допомоги, розробка програм надання безоплатної правової допомоги жителям району, створення та діяльність консультаційних груп, проведення консультаційно-правових зустрічей населення з очільниками місцевих органів влади та представниками системи безоплатної правової допомоги. Також торкнулися питання виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів, інформування населення щодо основних правових питань, можливості доступу до безоплатної вторинної правової допомоги. Чиновники готові йти назустріч та спільно з центрами безоплатної правової допомоги підвищувати правосвідомість жителів громади, сприяти у вирішенні нагальних юридичних питань.

       Bluzhche do Rosivskoii gromady 20У Більмацькому бюро правової допомоги Лариса Кожемякіна та Олексій Долгополов провели прийом громадян. Консультації та роз’яснення, що були надані правниками стосувалися спадкування земельної ділянки, оформлення права власності на земельний пай, виконання судових рішень, відповідно до яких боржником виступає держава, порядку відшкодування шкоди, завданої орендарем житлового приміщення, порядку отримання вторинної правової допомоги, призначення адвоката та оскарження дій або бездіяльності посадових осіб. Також під час прийому до бюро завітав учасник бойових дій, який завдяки роботі працівників Більмацького бюро правової допомоги отримав наказ про дозвіл на розробку технічної документації та оформив відповідний договір. Цього разу він поцікавився станом розгляду звернення щодо оскарження рішення військово-лікарської комісії.

       Завдяки таким зустрічам та прийомам громадян посадовими особами Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Запорізької області та Головного територіальної управління юстиції в Запорізькій області і налагоджуються партнерські відносини з місцевими органами державної влади та місцевого самоврядування, підвищується рівень довіри населення до системи безоплатної правової допомоги та державних органів загалом, розширюється доступ населення до юридичних послуг не лише у великих населених пунктах, а й у віддалених районах області.Bluzhche do Rosivskoii gromady 21



Нагадуємо, що Більмацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: 71001, Запорізька обл., Більмацький р-н, смт.Більмак, вул.Запорізька, буд.28-А, телефони: (06147) 220-74, 220-54.