назад

БПД для постраждалих від нелегальної праці

194Нещодавно на базі Кельменецького центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». До участі в цьому заході долучилась головний спеціаліст відділу представництва Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Луцик.

Під час семінару були проаналізовані причини та фактори трудових міграцій, зокрема: обмежені можливості працевлаштування, особливо в сільській місцевості, низька заробітна плата тощо. Обговорено таке явище як «дитяча праця» та акцентовано увагу на відповідальності, яка може наступити у разі експлуатації праці неповнолітньої дитини.

Учасників семінару також поінформували про один із основних видів злочинів у телекомунікаційному середовищі, так зване “телефонне шахрайство”, рівень якого стрімко зростає в нашому житті.

Як доповідач на семінарі Альона Луцик розповіла присутнім про практику надання безоплатної правової допомоги, порядок звернення до Кельменецького місцевого центру і поінформувала про ті можливості, які надає система БПД громадянам щодо їх захисту з тих питаннь, що були предметом розгляду учасниками семінару.

Довідково! Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує правове обслуговування мешканців м. Новодністровськ, Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів Чернівецької області.

У складі місцевого центру функціонують Новодністровське, Сокирянське та Хотинське бюро правової допомоги.

Звернутися до фахівців центру можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9. Телефон: (03732) 2 02 01. E-mail: kelmentsi.chernivtsi@legalaid.gov.ua