назад

Будні Козятинського місцевого центру: можливість вирішення життєвих проблем у правовий спосіб

Трудові будні фахівців Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги становлять щоденні прийоми громадян та інформування мешканців адміністративно-територіальних одиниць, на які поширюється діяльність МЦ, про систему безоплатної правової допомоги.

Нині виникає безліч правових питань, пов’язаних із війною – як отримати соціальні виплати, що робити при втраті документів, встановлення факту родинних відносин, оформлення опікунства, чи компенсується знищене майно, як бути із трудовими гарантіями тощо. На ці та багато інших питань щодня допомагають знайти відповідь фахівці правової установи.

Директор Козятинського МЦ Олександр Комар та працівники бюро (Калинівського, Літинського, Липовецького, Погребищенського, Оратівського, Хмільницького) проводять ряд зустрічей у територіальних громадах, у місцях компактного проживання людей, що вирвалися з зони воєнних дій.

Про важливість оформлення статусу внутрішньо переміщеної особи, виплати пенсій та соціальної допомоги, продовження строків спадкових справ, оформлення субсидій та оплату комунальних платежів, необхідність та строки проходження комісії задля підтвердження інвалідності, йдеться під час інформаційних заходів та консультаційних прийомів.

Окрім того, присутнім озвучують інформацію про механізм фіксації військових злочинів росії на території України та роз’яснюють зміст статті 40 ККУ (обставини, що виключають кримінальну протиправність діяння, зокрема, під впливом фізичного або психічного примусу.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги завжди готові надати юридичну допомогу для розв’язання правових питань. І навіть у ці важкі часи ви завжди можете зателефонувати і порадитись з нашими юристами безкоштовно. Адже безоплатна правова допомога – це державна гарантія! Система БПД поруч і у воєнний час,-підкреслив директор Козятинського центру Олександр Комар.

За безоплатною правовою допомогою, звертайтеся до Козятинського місцевого центру з надання БВПД, за адресою: вул. Героїв Майдану, 32, м. Козятин.
Працює у звичайному режимі, з 8:00 до 17:00 (без обідньої перерви).

Щоб записатися на прийом, телефонуйте: (04342) 2-00-17; або пишіть на електронну адресу: kozyatyn.vinnytsya@legalaid.vn.ua

Дізнатися більше про надання безоплатної правової допомоги можна, перейшовши за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua