назад

Черговий тренінг для адвокатів-тренерів /модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають БВПД

    training puscha

13 вересня 2014 року у Конгрес Готелі «Пуща» розпочалася перша частина тренінгу для адвокатів-тренерів/модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на тему «Дії захисника у кримінальному провадженні на підставі угод, із застосування окремих заходів кримінально-правового впливу, із забезпечення доступу до належної медичної допомоги».

Сьогодні, першого дня тренінгу робота учасників проходитиме у двох секціях: «Проблемні питання, пов’язані із діями захисника із застосуванням окремих заходів кримінально-правового впливу» та «Проблемні питання, пов’язані із діями захисника із забезпечення доступу до належної медичної допомоги».

У рамках першої секції учасники розглянуть питання встановлення психічного розладу підозрюваного, обвинуваченого, засудженого на відповідній стадії кримінального провадження, і здійснення примусових заходів медичного характеру. А також – дії захисника у кримінальному провадженні про застосування примусових заходів медичного характеру.

Протягом другої сесії тренінгу адвокати обговорять порядок дій захисника у кримінальному провадженні щодо забезпечення права на охорону здоров’я та медичну допомогу, а також про застосування примусових заходів виховного характеру.

Окрім того, буде представлено до обговорення 2 проекти методичних рекомендацій для адвокатів на теми «Дії захисника у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру» та «Дії захисника із забезпечення доступу до належної медичної допомоги».

Участь у першому дні тренігу беруть експерти:

Дмитро Філіпенко, заступник директора Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права в Україні;

Марк Сегал, головний експерт Компоненту №4, проект ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»;

Микола Сіома, виконавчий директор Української фундації правової допомоги;

Єлизавета Ковтюк, суддя Верховного суду України;

Радмила Гревцова, адвокат, к.ю.н., доцент, директор Навчально-наукового центру медичного права юридичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка, директор НДІ медичного і фармацевтичного права та біоетики Академії адвокатури України, член Ради Директорів Всесвітньої асоціації медичного права;

Сергій Шум, кандидат медичних наук, заступник директора УНДІ соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров’я України, судовий експерт;

Сергій Кириченко, адвокат;

Вікторія Кириченко, юрист, помічник адвоката.

Координаційний центр з надання правової допомоги на тренінгу представляють директорАндрій Вишневський, заступник директора Віталій Баєв, начальник відділу моніторингу якості безоплатної правової допомоги Вікторія Мітько, та заступник начальника відділу розвитку людського потенціалу системи безоплатної правової допомоги Юлія Лісова.

Переглянути детальну програму тренінгу

Тренінг організовано спільно Координаційним центром з надання правової допомоги, Американською асоціацією юристів “Ініціатива з верховенства права”, Проектом ЄС “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні” та Українською фундацією правової допомоги.  

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+