назад

Дев’ятеро волонтерів-правників починають працювати в системі БПД на Дніпропетровщині

 Криворізькі студенти Державного університету економіки та технологій, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Одеської юридичної академії, представники юридичної клініки ДУЕТ та Ліги студентів Асоціації правників України пройшли дистанційні курси “Вступ до безоплатної правової допомоги” та “Вступ до волонтерської діяльності у системі БПД” й отримали відповідні посвідчення.

3 січня представники студентської молоді зібрались у Криворізькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де дізнались про забезпечення рівного доступу до правосуддя, правові послуги, які можливо отримати у бюро правової допомоги, обговорили перспективи співпраці, вивчили проблемні питання у захисті прав вразливих верств населення та  отримали посвідчення волонтерів з рук виконуючої обов’язки директорки Центру Ольги Северін.

Дуже радує, що у нас така активна та ініціативна молодь! Хлопці та дівчата, що сьогодні отримали посвідчення волонтерів, вже встигли  трохи попрацювати в нашій системі. Студенти долучились до роботи в консультаційному пункті для ВПО в Народному домі, де розповідали людям про систему безоплатної правової допомоги. Бачу, що в нас будуть чудові помічники», –  зазначає в.о.директорки Криворізького місцевого центру з надання  БВПД Ольга Северін.

Під час зустрічі було  підписано також Меморандум про співпрацю між Місцевим центром з надання БВПД та Криворізьким осередком Ліги студентів Асоціації правників України.

Люди, які потребують правової допомоги, не завжди, на жаль,   наважуються звертатися по неї. Іноді не вистачає розуміння, що у скрутних обставинах, в яких вони опинилися, необхідна саме юридична консультація. А іноді люди взагалі думають, що їм ніхто не може допомогти. І коли ми, пояснюємо, як працює система безоплатної правової допомоги, то й  у людей починає виникати довіра і розуміння, де саме можуть вирішити їх проблеми, що здаються тупиковими”, –  ділиться враженнями про перші кроки  волонтерської  роботи керівник юридичної клініки ДУЕТ Ілія Гіоргадзе,

Дізнавшись про весь спектр діяльності центру БВПД, волонтери виявили бажання проходити стажування на базі Криворізького бюро правової допомоги №2, проводити роз’яснювальну роботу для внутрішньо переміщених осіб у Народному домі і інформувати мешканців міста через доступні ресурси, зокрема, мешканців Тернівського району про наступний виїзний прийом, який відбудеться 12 січня за адресою: вул.Ухтомського, 23.

Співпраця з системою безоплатної правової допомоги для студентської молоді – це додаткові можливості розвивати свої компетенції у майбутній професії. А натхненні, мотивовані, зацікавлені молоді правники допоможуть системі БПД стати ще ближчою до людей», – вважає модераторка зустрічі, фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталя Кожем’яка.