назад

Для досягнення кращого результату треба працювати не одному, а в команді

DSCN0631Фахівці Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюють у команді на основі взаємної поваги та взаємної відповідальності. Діють доброчесно, зарієнтовані на клієнта і сповідують рівне ставлення до всіх.

       Ми прагнемо створити умови, за яких люди мають рівний доступ до права і правосуддя незалежно від рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості.

       Ми відкриті до співпраці з усіма зацікавленими сторонами та активно розвиваємо партнерство. Саме тому впродовж тижня, завдяки активній співпраці з нашими партнерами, було проведено низку цікавих спільних заходів.

     DSCN0604  6 лютого 2018 року головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Микита Солопов та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олег Іваницький прийняли участь у засідання «круглого» столі на тему: «Співпраця громадських організацій та державних установ Запорізької області як невід’ємна складова успішного розвитку». Даний захід було організовано радником з питань ВПО у Запорізькій області Міністерства соціальної політики Анастасією Перепелицею спільно з координатором Запорізького офісу ГО КримСОС Наталею Опенко та головою ГО «АЛЬЯНС НОВИХ МЕЛІТОПОЛЬЦІВ» Мариною Лях, з метою обміну досвідом та підвищення рівня обізнаності працівників закладів та установ, що працюють з внутрішньо переміщеними особами. Гловними спільними задачами громадських організацій та держави є поліпшення якість життя вразливих верств населення. Одним із важливих елементів налагодження якісного діалогу є ефективна комунікація – уміння слухати і чути, обмінюватися інформацією та поширювати спільно прийняті ключові меседжі.

       Микита Солопов розповів, що у 2017 році до місцевого центру звернулось більш ніж 120 внутрішньо переміщених осіб з різноманітних питань. Найчастіше, це питання щодо визнання дії Пенсійного фонду України та Управління праці та соціального захисту населення протиправними, встановлення факту, що має юридичне значення та оформлення спадщини, що знаходиться на непідконтрольній Україні території.

       Наступний захід було проведено на базі нашого постійного партнера Територіального центру соціального обслуговування населення міста Мелітополя Мелітопольської міської ради Запорізької області. Олег Іваницький ознайомив присутніх з останніми змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», згідно яких особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статті мають право на всі види правових послуг передбачених Законом.DSCN0621

       7 лютого 2018 року працівниками Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД за підтримки депутата Мелітопольської міської ради Михайла Маслова, провели засідання «круглого» столу на тему: «Презентація діяльності Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД та громадських організацій міста Мелітополя» для жителів Авіамістечка та представників військової частини А-3840. Директор Мелітопольського МЦ Олександр Булгаков розповів про роль центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги при забезпеченні захисту прав і законних інтересів. Охопив кількісні показники звернень громадян за 2017 та початок 2018 років. Олена Кулик, начальник відділу правової інформації та консультацій, роз’яснила порядок надання безоплатної первинної та про забезпечення доступу до вторинної правової допомоги місцевим центром. На заході були присутні представники Благодійного об’єднання «Соціальний фонд», Мелітопольського міського товариства інвалідів Запорізького обласного об’єднання Союзу організацій інвалідів України та Благодійної організації «Благодійний фонд «Все можливо», які розповіли про основні напрями своєї діяльності.

       Після закінчення презентації було розпочато роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, який віднині буде працювати на постійній основі, та проведено прийому громадян, де всі бажаючі мали змогу отримати консультації з правових питань.

       Нагадуємо, що Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для жителів віддаленого району міста Мелітополя – Авіамістечко буде працювати I та III середу кожного місяця з 14:00 до 16:00 за адресою: м. Мелітополь, вул. Гвардійська, 26/1.

Зверніть також увагу, що безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, буд. 99, тел. (096) 523-98-55, ел.адреса: melitopol.zaporizhya@legalaid.gov.ua