назад

Для працівників та адвокатів, що співпрацюють з системою БПД Львівщини відбувся тренінг «Особливості захисту прав та надання послуг жінкам та дітям, постраждалим від домашнього насильства під час війни»

Провели тренінг для працівників та адвокатів партнери системи БПД Львівщини – громадська організація Центр «Жіночі перспективи». В якості тренерів виступали заступниця голови організації, психолог Марта Чумало та адвокатка й головна юристконсультка – Галина Федькович.

На початку тренінгу учасники розповіли про свій досвід роботи у справах, що пов’язані з домашнім насильством та окреслили свої питання, на які хотіли б знайти відповіді. Далі присутні обговорили поняття насильства, його види та різницю між ними, розглянули різні «колеса насильства», циклічність та покарання, передбачене законом за вчинення домашнього насильства.

Опісля «теоретичної» частини тренінгу учасники мали змогу «на практиці розібрати» кейси, пов’язані з домашнім насильством. Для цього, присутніх поділили на чотири групи, кожна з яких мала свою справу, де їм потрібно було визначити вид насильства та напрацювати алгоритм дій для допомоги потерпілій/потерпілому. Після того, як групи завершили обговорення між собою, кожен презентував кейс та власне бачення вирішення цієї проблеми.

P.S. Висловлюємо щиру вдячність Марті Чумало та Галині Федькович за такий цікавий, насичений та практичний тренінг. Важливим є той фактор, що наші працівники та адвокати, що співпрацюють з системою БПД Львівщини,  можуть одразу застосувати отримані знання на практиці.