назад

Цього року міжнародний день волонтера значить ще більше, ніж коли-небудь. Десятий місяць війни відважні дівчата і хлопці, чоловіки, жінки, діти – всі підтримують країну.

Волонтерство буває різне і наша система правової допомоги так само має своїх власних волонтерів БПД. На превеликий жаль, чисельність наших волонтерів зменшалась через повномасштабну війну, проте найголовніше, що всі наші волонтери живі, здорові і в безпеці і коли ми всі повернемось додому, ми відновимо співпрацю зі всіма нашими друзями і партнерами.

Хочеться повернутись до історії виникнення самого свята.

Відповідно до даних Wikipedia Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку» (резолюція №A/RES/47/3), закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

Міжнародний день волонтера відзначається багатьма неурядовими організаціями, громадянським суспільством та приватним сектором. Він також підтримується програмою волонтерів ООН.

Волонтерство в Україні зараз дотична до кожної сфери життя. Звісно наші волонтери БПД, переважно допомагають нашим фахівцям з організацією правопроствітництва, популяризацією у соціальних мережах та перенаправленням.

Дякуємо кожному волонтеру, хто в такий складний час робить цю благородну справу.