назад

Дніпряни підтримали акцію «Розкажи про БПД» під час Dnipro АТВ Marathon

IMG 881624 вересня 2017 року в м. Дніпро пройшов Чемпіонат України з марафону у рамках Dnipro АТВ Marathon. Масштабна спортивна подія зібрала більш як півтисячі легкоатлетів з України, Швейцарії, Угорщини, Великої Британії. Основні дистанції Dnipro ATB Marathon – 42 км, 21 км і 5 км, а також дитячі забіги – могли подолати як професійні марафонці, так і бігуни-любителі. Не залишились осторонь такої події і фахівці системи безоплатної правової допомоги Дніпропетровщини. Вони облаштували інформаційні пункти про безоплатну правову допомогу у зоні проведення марафону та розповідали як учасникам, та й відвідувачам про можливість отримати безоплатну правову допомогу.

Саме від них гості та учасники змагання змогли більше дізнатись про безоплатну правову допомогу в Україні, отримати контакти місцевих центрів з надання БВПД та листівки з корисною та важливою інформацією про роботу системи. Не дивлячись на спортивний формат свята, для багатьох присутніх спілкування з фахівцями центрів безоплатної правової допомоги виявилось актуальним. Адже в своєму житті кожна людина так чи інакше стикається із проблемами, вирішення яких лежить у правовій площині. Тож не дивно, що на спортивному святі у центрі міста правники системи не лише розповсюджували листівка, а і одразу, на місці, давали консультації з різного роду правових питань.

Приємно, що дніпряни і гості міста із задоволенням приєднались до акції «Розкажи про БПД», скориставшись наліпками з логотипом БПД.  Таким чином команда безоплатної правової допомоги «стартувала» разом з іншими спортсменами. І  символічно і фактично, адже найдовшу марафонську дистанцію у 42 км успішно подолав в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Слід зазначити, що свято бігу пройшло буквально на «одному диханні». Навіть дощова погода не змогла завадити безхмарному настрою спортсменів, налаштованих на перемогу, та вболівальників, які в очікуванні марафонців мали змогу подивитись на поєдинок лицарів, майстрів східних бойових мистецтв, постріляти з лука, зіграти у стрітбол, чи навіть взяти участь у любительських забігах.

Головним же джерелом натхнення для працівники центрів безоплатної правової допомоги, які були присутні на святі, стало спілкування з городянами і зацікавленість, яку вони проявили до роботи системи. Відчувалось, що людям потрібна допомога фахівців, а що може бути кращим, ніж відчувати затребуваність своєї праці? Адже одним з основних завдань, які ставлять перед собою фахівці системи, є призвичаїти українських громадян використовувати правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань.

Нагадуємо, що детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

{gallery}news/2017/09/9{/gallery}