назад

Мешканців Нижньосірогозького району консультували фахівці системи безоплатної правової допомоги

1З метою забезпечення надання безоплатної правової допомоги власникам земель чи збіжжя (врожаю), 27 вересня 2017 року на базі Нижньосірогозької селищної ради та Верхньосірогозької сільської ради Нижньосірогозького району працювали мобільні точки доступу до правової допомоги, які створені для захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та оперативного надання БПД.

До складу мобільної точки доступу увійшли фахівці  Нижньосірогозького бюро правової допомоги Угорчук І.О. та Садловська О.С., начальник Нижньосірогозького районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Херсонській області – Сидоренко А.С.

2

Крім того, до участі у даному заході долучився керівник відділу у Нижньосірогозькому районі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Жилін А.М. 

Під час роботи мобільних груп її учасники проінформували мешканців захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та розповіли про можливість оперативного отримання безоплатної правової допомоги. Звернули увагу на необхідність швидко та ефективно реагувати на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення земель та майна.

Слід, зазначити, що за результатами проведеної роботи до пунктів консультування звернулося 9 громадян із Нижніх Сірогоз та Верхніх Сірогоз, які мали змогу отримати необхідну правову консультацію та роз’яснення щодо можливості вирішення своїх проблемних правових питань у передбачений законом спосіб. Мешканців зазначених сіл цікавили питання укладення, розірвання та внесення змін до умов договору оренди земельної ділянки, строк дії мораторію на відчуження земельних ділянок, отримання земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, порядок обміну земельними ділянками.

3 4

Крім, того в рамках заходу проведено робочу зустріч із представниками органів місцевого самоврядування, під час якої обговорено проблемні питання, які турбують громадян регіону.

5