назад
21.06.16

Допомога кожному: pro bono від Другого криворізького місцевого центру з надання БВПД

21062016До Другого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 07.06.2016р. звернулася громадянка Саксаганського району міста Кривого Рогу пані Раїса, з проханням допомогти вирішити питання про визнання її чоловіка безвісно відсутнім. Спершу жінка звернулася до Саксаганського районного суду, звідки її направили до Другого криворізького місцевого центру з надання БВПД центру.

За результатами звернення громадянці було надано вичерпну консультацію із зазначеного питання, а також складено заяву про визнання фізичної особи безвісно відсутньою. Працівники центру пояснили, що визнання особи безвісно відсутньою здійснюється в порядку окремого провадження судом за письмовою заявою та за участі заявника, заінтересованих осіб і свідків. Відповідно до ст. 43 Цивільного кодексу України фізична особа може бути визнана судом безвісно відсутньою, якщо протягом 1 року в місці її постійного проживання немає відомостей про місце її перебування. Співробітники центру допомогли пані Раїсі сформувати пакет документів для подання до суду відповідно до вимог процесуального законодавства.

Нагадуємо, що Другий криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою –  м.Кривий Ріг, пр-т Героїв-підпільників, 1А.

Телефон – 097 139 88 57; 0564 74 04 42.

Електронна адреса: kryvyyrih2.dnipro@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів у всіх регіонах України — 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України)