назад

Допомога українцям розширювати свої правові можливості в умовах війни

Цього року ми стали особливо сильними завдяки об’єднанню спільних зусиль задля втілення головного бажання – жити в незалежній правовій державі. Ми усвідомили, що готовність діяти разом робить нас невразливими до будь-яких обставин, а тому, навіть, найбільший агресор безсилий перед тими, хто готовий діяти всупереч будь-чому.

Продовжуючи такі суспільні орієнтири Бердичівський місцевий центр з надання БВПД новий рік завершив й почав з налагодження активної співпраці шляхом підписання меморандумів. Зокрема, вкінці року – із громадською організацією «Докудейз» й створення діючого кіноклубу  Docudays UA при Бердичівському місцевому центрі з надання БВПД, та на початку – громадською організацією «М-Формація», яка діє на базі Публічної бібліотеки з філіями Бердичівської міської територіальної громади.

 

Вектор на правопросвітництво

 

Система БПД в Україні існує не лише для забезпечення рівного доступу до правосуддя та вирішення правових проблем людей. Головною метою нашої діяльності є також сприяння у поширенні інформації для посилення участі громадськості у виробленні та реалізації державної політики, тощо. Втілення цієї мети передбачає налагодження активної співпраці із молодіжними організаціями, що розділяють нашу мету.

Саме тому співпраця із громадською організацією «М-Формація» передбачає організацію просвітницьких, профілактичних заходів для молоді, які допоможуть захистити себе та власні права. Окрім того, застосування кінопоказів на правову тематику із можливістю обговорення побаченого збільшить шанс засвоєння інформації та дасть можливість вибудувати конструктивний діалог із молоддю, що є вкрай важливими для України сьогодні.

Саме про такий обсяг роботи із подальшим плануванням проведення правопросвітницьких заходів говорила на зустрічі представник Бердичівського місцевого центру із керівником міської бібліотеки за сумісництвом директора громадської організації «М-Формація».

 

Не лише про права: допомога ВПО

 

Звісно, особливою категорією клієнтів системи БПД сьогодні є внутрішньо переміщені особи. Адже зміна місця проживання може створювати проблеми не лише правового характеру, а й психологічного. Сьогодні на базі Публічної бібліотеки з філіями Бердичівської міської територіальної громади діє волонтерський рух, учасниками якого є також внутрішньо переміщені особи. В межах робочої зустрічі фахівець Бердичівського місцевого центру провела загальне інформування для цієї категорії населення щодо діяльності системи БПД та надала правові консультації з питань цивільного, спадкового та трудового законодавства.

 

Спільними зусиллями  та вирішувати будь-які юридичні проблеми. Адже велика перемога починається з маленьких успіхів кожного.