назад
27.10.14

Другий етап 6-го конкурсу з відбору адвокатів до системи БПД: 430 учасників та зірваний конкурс у Полтавській області

 25 жовтня в Головних управліннях юстиції у регіонах відбувся 2-етап 6-го конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Участь у письмовому тестуванні взяв 430 адвокатыв. В одному із регіонів – Полтавська область – конкурс зірвано через порушення секретарем конкурсної комісії порядку його проведення.

KonkursІз 463 адвокатів, які подали заяви та документи для участі у 6-ому конкурсі з відбору адвокатів до системи безоплатної правової допомоги, 430 взяли участь у письмовому тестуванні. Усі претенденти, що проходили письмове тестування, допущені до 3-го етапу конкурсу – індивідуальні співбесіди – який проходитиме у ГУЮ областей та м. Київ у період з 29.10. по 05.11.2014.

Під час проведення письмового тестування в Полтавській області, скласти яке прийшли 17 з 20 адвокатів, які подали документи для участі у конкурсі і пройшли перший етап, конкурс було зірвано через грубе порушення секретарем конкурсної комісії порядку його проведення.

Зокрема, вказаний порядок, затверджений рішенням Уряду України, передбачає, що конверти з тестовим завданням, видані кожному адвокату, відкриваються у присутності не менше як 2/3 складу конкурсної комісії лише після того, як реєстраційна відомість з прізвищами претендентів і номерами виданих кожному з них тестових завдань запечатується у конверт і опечатується. Конверт із правильними відповідями на тестове завдання (для перевірки конкурсною комісією) повинен бути відкритий лише після того, як виконані тестові завдання зібрані у претендентів – все це має також відбуватися у присутності не менше як 2/3 членів конкурсної комісії. Натомість, мала місце ситуація, коли, на жаль, жодна з цих вимог дотримана не була та виявилось, що всі конверти з тестовими завданнями та з відповідями були відкриті до початку тестування.

У зв’язку із ситуацією, що склалася, за пропозицією директора Координаційного центру А.Вишневського, який є членом конкурсної комісії, було прийнято рішення про відкладення другого і третього етапу конкурсу з відбору адвокатів у Полтавській області. ГУЮ у Полтавській області буде підготовано звернення до Міністра юстиції з проханням затвердити нове тестове завдання та визначити нові дати проведення другого та третього етапу конкурсу в регіоні.

В інших регіонах країни третій етап конкурсу пройде за наступним графіком:

29 жовтня– в Закарпатській, Луганській, Черкаській, Чернівецькій областях, місті Київ;

30 жовтня– в Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Харківській та Хмельницькій областях;

3 листопада – у Вінницькій, Запорізькій, Рівненській, Сумській, Тернопільській та Херсонській областях;

4 листопада – у Волинській, Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській та Чернігівській областях;

5 листопада – в Житомирській та Одеській області.

Про проведення 2-го та 3-го етапів конкурсу у Полтавській області буде повідомлено додатково.

Конкурс проводиться з метою залучення адвокатів до надання правових послуг, визначених частиною другою статті 13, суб’єктам права на безоплатну вторинну правову допомогу, визначеним статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». За результатами конкурсу будуть відібрані адвокати, які набрали не менше 3,7 балів, визначених в наказі Міністерства юстиції України від 09.09.2014 № 182/7«Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги». Відібрані адвокати будуть включені до реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Детальна інформація про конкурс – у відповідному розділі на сайті Координаційного центру: http://www.legalaid.gov.ua/ua/konkurs-advokativ/shostyi-konkurs

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+