назад

Другий полтавський центр налагодив співпрацю з Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою імені І. П. Котляревського

P1410371

        Відбулася робоча зустріч начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрія Свєшнікова із працівниками Відділу обслуговування користувачів Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського та заступником директора з інформаційних технологій Полтавської ОУНБ Людмилою Власенко.

         В ході розмови працівники відділу зазначили, що бібліотеку відвідує велика кількість незахищених верств населення – це інваліди, учасники АТО, пенсіонери, які звертаються за порадою, юридичною консультацією та правовою допомогою. Як говорить пані Людмила: «Ми бібліотека храм науки і пізнання, але коли людина звертається зі своєю проблемою завжди допомагаємо – залучаємо нашого юриста, підбираємо відповідну літературу або рекомендуємо звернутися до компетентних органів». Людмила Миколаївна зазначила, що створення Центрів з надання вторинної правової допомоги це Європейський підхід до вирішення проблем незахищених верств населення.

         Під час зустрічі Андрій Свєшніков передав бібліотеці роздатковий матеріал про безоплатну вторинну правову допомогу, де зазначено хто і за яких умов може її отримати. Матеріал буде розміщено в читальному залі бібліотеки, на веб-порталы та на дошці оголошень бібліотеки.

Сторони домовились про подальшу співпрацю у вирішенні питань щодо надання безоплатної вторинної допомоги вразливим категоріям громадян.

P1410381